Η ΜΙΝΩΣ Μηχανοργάνωση Επιχειρήσεων λειτουργεί από το 1991 στα Χανιά. Αντικείμενο εργασιών της είναι η Εμπορία η/υ και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Εκπαίδευση. Είμαστε μία εταιρεία με ευρύ πεδίο εργασιών. Ασχολούμαστε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παρελκόμενα αυτών και δίδουμε λύσεις μηχανοργάνωσης σε επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς.

Η φιλοσοφία της εταιρείας μας έχει ως πρώτο άξονα την προώθηση λύσεων υψηλής τεχνολογίας στην τοπική αγορά, τις οποίες προτείνουμε κατόπιν αυστηρής επιλογής μετά από ανάλυση των αναγκών του πελάτη, και ως δεύτερο άξονα, την σοβαρή υποστήριξη των στα συστήματα αυτά. Σκοπός μας είναι να δίδουμε λύσεις στα προβλήματα που έχει ο πελάτης, και όχι να πουλάμε μηχανήματα. Από το 1999 συνεργαζόμαστε με την Alfaware A.E., εταιρεία παραγωγής λογισμικού για δήμους και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, και υποστηρίζουμε αρκετούς δήμους στην περιοχή μας, όπως δήμο Χανίων, δήμο Πλατανιά, δήμο Αρμένων…, αλλά και στο Ρέθυμνο.

Έχουμε επενδύσει πολλά σε αυτή την αγορά και έχουμε πολλές εξειδικευμένες γνώσεις σε αυτό το τομέα. Ανάλογη εμπειρία υπάρχει και στην οργάνωση επιχειρήσεων εστίασης όπου ειδικευόμαστε από το 1998 έχοντας βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη των προγραμμάτων που προωθούμε από πλευράς ανάλυσης. Η εμπειρία μας σε συστήματα τα οποία και έχουμε προμηθεύσει σε πελάτες μας επεκτείνεται από απλούς προσωπικούς υπολογιστές (PC συμβατικούς και Macintosh), έως σταθμούς εργασίας SUN, περιφερειακά, συστήματα multimedia, και επαγγελματικά συστήματα Video Editing και Desktop Publishing. Όσον αφορά λογισμικό, έχουμε εμπειρία από Windows (Desktop και Server), Linux, MAC OS, Solaris, Novell, και σε βάσεις. Αναφορικά με το επίπεδο της τεχνικής μας υποστήριξης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μεγάλες εταιρείες στην Αθήνα, όπως η PC Systems, η UniSystems, η APC-Merlin Gerin, και άλλοι μας χρησιμοποιούν στην υποστήριξη των εγκαταστάσεων που έχουν στην περιοχή μας, λόγω του υψηλού επιπέδου και την συνέπεια υποστήριξης που παρέχουμε.

Από το 2006 αναπτύσουμε λογισμικό για pda’s και έχουμε ειδική συμφωνία για διανομή αυτού από την Alfaware στους δήμους που υποστηρίζει. Επίσης ασχολούμαστε με G.I.S.